Paavo Muranen

Suomen Keskusta,
Vihti
https://www.facebook.com/paavomuranen/

Olen kolmen tähden terveysehdokas! Lue millaisiin terveyttä edistäviin tekoihin olen sitoutunut valtuutettuna.

Mielestäni kuntamme maaseutumaisella miljööllään on puhtaudellaan jo omiaan tervehdyttämään kivikylissä stressaantuneita ja huonosta ilmanlaadusta kärsiviä. Itsekin Vihdissä n. 10 vuotta asuneena olen päässyt allergioista kokonaan eroon ja nyt perheellämme on kaksi koiraa - suoranainen ihme! Luonto on lähellä ja mahdollisuudet harrastaa hyötyliikuntaa ovat poikkeuksellisen hyvät. Myös liikuntapalveluntarjoajia on mukavasti ja aktiivisia seuroja. Vihdin ylpeys on kylissä olevat kyläkoulut jotka takaavat LAPSILLE OIKEUDEN KOULUMATKALIIKUNTAAN. Näistä asioista ei pidä hätiköiden luopua, koska saastunutta ilmaa ei nopeasti putsata, eikä kerran sammunut liikuntaharrastus hevin herää uudelleen henkiin, tapetun kyläkoulun elvyttämisestä nyt puhumattakaan. Kyläkouluista pitää pitää siis kiinni, jotta lapsemme saa terveen startin koulutaipaleellaan tasavertaisesti koko Vihdissä.

Haaveilen, että kouluissamme ja eritoten kyläkouluissa seuraisimme lasten vihreitä kilometrejä:
http://paavo.muranen.fi/otakantaa
Tästä tai vastaavasta voin tehdä valtuustoaloitteen, jollei joku toinen ehdi ennen minua.

Terveyslupaukset

Sitoudun näihin tekoihin valtuutettuna:

Teen valtuustoaloitteen terveyttä edistävän käytännön toteuttamiseksi kunnassani.

Hankin uutta tietoa – sovin vuosittain tapaamisen vähintään yhden terveysjärjestön edustajan kanssa.

Perehdyn ja vaikutan kuntani hyvinvointikertomukseen.

Edistän lihasvoimin liikkumista kunnan kaavoitukseen liittyvissä päätöksissä.

Huolehdin siitä, että tupakka- ja päihdeasiat ovat mukana kunnan hyvinvointikertomuksen indikaattoreissa.

Tutkin mahdollisuuksia säästää terveydenhoidosta parantamalla ennaltaehkäisyä ja varhaista puuttumista varhaiskasvatuksessa sekä muissa kunnan toimissa.

Haluan täydentää listaa seuraavalla terveysteolla ja sitoutua siihen:

Nuorten some-käyttäytymisen ikävät piirteet kiusaamiset jne. ja syrjäytymistä edistävät peli-addiktiot ovat vaikea alue, joihin haluaisin pystyä vaikuttamaan. Esim. varsinkin, jos nuorella ei ole mitään muuta tapaa käyttää tietokonetta ja nettiä kuin olla nk. kuluttaja, niin vetämällä koodikerhoa nuorille ja lapsille kiinnittää huomiota siihen miten näitä palveluja tehdään ja miten ehkä netistä voi jatkossa tahkoa rahaa. kts. http:/www.joku-code.lol/ Jokikunnan koulun koodikerhon sivu, mitä lapset itse pitävät yllä. Myös koululaisten vanhemmille voisi laatia vanhempien oppaan missä olisi käytännön vinkkejä opintojen tukemisen nk. itseopiskelun ilon löytämiseksi lisäksi myös oikeasti nk. käytännön vinkkejä some kiusaamisen ja addiktioiden ennaltaehkäisyyn.